Visie en missie

‘Behoud wat je hebt en verbeter waar mogelijk’, luidt het motto van Kronos. Waar de traditionele teelt van palmolie vaak schadelijk is voor het milieu, kiest Kronos voor duurzame alternatieven. De exploitatie en productie van zowel cacao als palmolie gebeurt op ecologisch verantwoorde en kwalitatief hoogstaande wijze.

Duurzaam telen en verwerken

Als één van de eerste landbouwbedrijven in Ecuador beschikte Kronos over een volledige milieuvergunning (Licencia Ambiental). Om te kunnen profiteren van enerzijds een stijgende vraag en anderzijds een stagnerende productie van cacao en palmolie, breiden wij onze activiteiten de komende jaren uit.

Kronos integreert bovendien in de Eduadoraanse palmoliesector, waarbij wij lokaal – tegen een eerlijke prijs – palmolie opkopen, verwerken en exporteren.

Maatschappelijk verantwoord

Kronos is zich bewust van zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarom kiezen wij niet alleen voor een duurzame aanpak, maar ondernemen wij met een sociaal karakter. Ons bedrijf biedt naast werkgelegenheid aan meer dan veertig personeelsleden, uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals educatie, warme maaltijden en een dertiende maand.