Palmplantage

Naast de teelt van cacao is Kronos B.V. al langer actief in de duurzame teelt van oliepalmen. Onze palmplantage in Ecuador, nabij het dorp Puebloviejo, focust zich op hoogrenderende, duurzame teeltmethoden.

Duurzame teelt van palmolie

Kronos houdt ook op lange termijn het bedrijf, de bodem en het milieu gezond. Binnen ons bedrijf zijn alle disciplines voor verantwoorde landbouw vertegenwoordigd. Productie en exploitatie van palmolie gebeurt op ecologisch verantwoorde en kwalitatief hoogstaande wijze.

Duurzaamheidscertificaten

Kronos heeft een uitermate sterke focus op het winstgevend verbouwen van gewassen als cacao en palmolie, zonder mens en milieu te benadelen. Bij een kwalitatief hoogstaand eindproduct hoor je op de juiste manier om te gaan met de omgeving waarin het product wordt verbouwd. Na het doorlopen van een lang en intensief traject beschikt Kronos dan ook als één van de eerste landbouwbedrijven in Ecuador over een volledige milieuvergunning (Licencia Ambiental).

Daarnaast beschikken wij over een certificaat van het Ministerie van Arbeid dat wij voldoen aan de eisen die worden gesteld in het Reglement voor de veiligheid en gezondheid van werknemers en verbetering van de werkomgeving en werken wij hard aan UTZ-certificering voor onze cacao en RSPO-certificering voor onze palmolie.

Ontbossing en milieu

Door grootschalige ontbossing en landonteigening wordt de roep om duurzame palmolie steeds dringender. Dat is mede te danken aan de verstrekkende negatieve gevolgen van ontbossing als overstromingen en het uitsterven van dier en gewas. De plantages van Kronos zijn verzekerd van een strategische ligging, waardoor dergelijke praktijken niet aan de orde zijn.