Cacaoplantage

Kronos zet zich in voor duurzame cacao. Sinds 2008 leiden en beheren wij met onze dochteronderneming Titanagro SA palmolie- en cacaoplantages in Ecuador.

Duurzame teelt van cacao

Wij telen de cacao op onze plantages op verantwoorde wijze, waarbij wij ons bedrijf, de bodem en het milieu ook op lange termijn gezond houden. Duurzaam is pas echt duurzaam; als de teelt niet alleen maatschappelijk, maar ook financieel verantwoord is. Onze projecten zijn rendabel, omdat dit soort initiatieven zonder winst geen lang leven beschoren zijn.

Personeelsbeleid

Onze werknemers ontvangen een eerlijk loon en een dertiende maand. Ook zorgen wij voor warme maaltijden tijdens werktijd, omdat we merkten dat er anders weinig en ongezond gegeten wordt. Wij verplichten hen tot slot om vakantiedagen op te nemen. Al het voorgaande is opgenomen in de schriftelijke arbeidsovereenkomst, die wij met iedere werknemer hebben. De meeste van onze veertig werknemers zijn al jaren bij ons in dienst en al onze projecten genieten maatschappelijke draagkracht.

Certificaten voor duurzaamheid

Kronos beschikt over verschillende duurzaamheidscertificaten.

  • Als één van de eerste landbouwbedrijven in Ecuador ontvingen wij de Licencia Ambiental, een volledige milieuvergunning, afgegeven door het Ministerie van Milieu van Ecuador.
  • Ook beschikken wij over de zogenaamde SART (Sistema de Auditoría de Riesgos del Trabajo), een certificaat van het Ministerie van Arbeid. Wij voldoen daarmee aan de eisen die worden gesteld in het Reglement voor de veiligheid en gezondheid van werknemers en verbetering van de werkomgeving.
  • Tot slot werken wij momenteel keihard aan onze UTZ-certificering en zijn we hopelijk nog eind dit jaar UTZ Certified.