Maatschappelijk betrokken

Kronos geniet draagkracht vanuit de Ecuadoraanse maatschappij. Niet alleen vanwege duurzaam ondernemerschap en ons personeelsbeleid: ook onze steun aan diverse maatschappelijke projecten heeft daar invloed op.

Stichting La Sonrisa Naranja

Kronos steunt, bijvoorbeeld, het medisch centrum van Stichting La Sonrisa Naranja (Oranje Glimlach) in de achterstandswijk Barrio Horizontes del Fortin in Guayaquil. Het centrum is opgericht door de Nederlandse arts Els van der Linden en haar man Gonzalo Bonilla. Beiden zijn arts en leveren zodoende zorg aan diegenen voor wie toegang tot medische zorg niet bereikbaar is.

Het medisch centrum is in de loop der jaren steeds verder uitgebreid en bestaat inmiddels uit een wachtkamer, twee spreekkamers, een tandartskamer, een apotheek en een medisch laboratorium. Els en Gonzalo wonen zelf in de woning op de eerste verdieping. Doelstelling van beide artsen is het leveren van medische zorg aan hen die onder normale omstandigheden de gewenste zorg niet kunnen betalen. Ieder krijgt de benodigde zorg en betaalt daarbij wat hij kan betalen – naar beoordeling van de arts. Voor de tandarts en de via de apotheek verstrekte medicijnen wordt hetzelfde principe gehanteerd.

Lees meer over Kronos.