Ecuador

Ontdek het moderne Ecuador! Het opkomende land combineert de juiste politieke, economische en klimatologische voorwaarden voor succesvolle, duurzame landbouwprojecten.

Politiek en diplomatie

Ecuador is onafhankelijk sinds 1821. De presidentiële republiek kent een stelsel met meerdere partijen en vertegenwoordigers worden democratisch gekozen. President Rafael Correa zwaaide meerdere ambtstermijnen de scepter met groot succes. Sinds zijn aantreden bereikte Ecuador verbluffende groeicijfers. Politieke stabiliteit is een van de cruciale factoren voor een gunstig investeringsklimaat. Lenín Moreno volgde hem in 2017 op.

Klimaat en geografische ligging

Het Zuid-Amerikaanse Ecuador heeft een unieke geografische positie op de evenaar. Het middelpunt van Amerika geeft toegang tot markten als Brazilië, de Verenigde Staten en Canada. Moeder Natuur voorziet Ecuador bovendien van stabiele klimatologische omstandigheden, vrij van verrassingen. De productie van cacao en palmolie is daardoor goed te plannen en het oogsten is zonder vertraging mogelijk.

Economie

Ecuador behaalt sinds 2000 stabiele macro-economische prestaties door onder meer de invoering van de Amerikaanse dollar als nationale munteenheid. Het land toont een trend van afnemende werkloosheid en armoede en toenemende algemene economische groei en arbeidsproductiviteit. De positieve cijfers hebben onder meer te maken met de investeringen in de infrastructuur.

De Ecuadoraanse economie is grotendeels gebaseerd op de export van olie, bananen, goud en andere landbouwproducten en de overheid investeert fors in de cacaosector. Het positieve economische klimaat trekt tot slot steeds meer buitenlandse investeerders. Multinationals als Unilever, Siemens en Nestlé hebben zich, soms al jaren geleden, in Ecuador gevestigd.

Bezoek Kronos in Ecuador

Bezoek de duurzame landbouwprojecten van Kronos in Ecuador en beleef Ecuador met een studiereis naar onze plantages.

Duurzaam ondernemen in Ecuador