Referenties

De duurzame teelt van oliepalmen en cacao en de export van palmolie zijn deels verwezenlijkt door de belegging van particulieren en ondernemingen uit verschillende sectoren. Bekijk en lees hun ervaringen met Kronos.

“Uitgebreide uitleg op de boerderij gehad over aanplant, bemesting, irrigatie, onderhoud en oogst. Er wordt geoogst in de oliepalmen en in de cacao. Ik zie voor het eerst een cacaovrucht en hoe mooi de cacaobonen ingebed in de vrucht zitten. Inmiddels heb ik mij enigszins verdiept in cacao. Ik zie heel veel kansen.”

Dhr. D. van Hoogen is investeerder sinds 2012 en bracht een bedrijfsbezoek in februari 2016.

Dhr. D. van HoogenOud-ondernemer, Overijssel

“We zijn inmiddels alweer een tijdje thuis na een zeer leuke, drukke en interessante vakantie. Graag wil ik jullie nog bedanken voor de dag op de boerderij. Het was zeer interessant om te ervaren wat er komt kijken bij een onderneming in het buitenland. Ook mijn vader en oom vonden het erg leuk om op de foto’s te zien hoe het er allemaal voor stond.”

Dhr. Noordhoeks’ familie investeerde en bracht een bedrijfsbezoek in 2010. Dhr. Noordhoek bezocht het bedrijf in december 2014.

Dhr. B. NoordhoekZeeland

“Ik ben in meerdere landen geweest en heb meerdere landbouwbedrijven gezien. Ik vond het voor Zuid-Amerikaanse begrippen een heel mooi bedrijf. Het stak erbovenuit. Ik zie volop kansen. Elke onderneming kent risico’s. Zonder risico behaal je ook geen of weinig rendement. Iedereen moet voor zichzelf de risico’s afwegen. Ik heb dat ook gedaan en voor mij is het risico aanvaardbaar.”

Dhr. M. Lettinga is investeerder sinds 2011 en bracht een bedrijfsbezoek in 2010.

Dhr. M. LettingaAkkerbouwer, Friesland

“Ik vond het prospectus en de brochure direct heel interessant. Mijn bezoek heeft voor mij de doorslag gegeven. Ecuador is een land met potentie voor de landbouw. De boerderij steekt boven de rest uit wat betreft grootte en kwaliteit. Je kunt zien dat er gewerkt wordt aan een goede opbrengst. Ik heb een goed gevoel gekregen bij het management en het bedrijf.”

Dhr. K. Taselaar is investeerder sinds 2010 en bracht een bedrijfsbezoek in 2010.

Dhr. K. TaselaarAkkerbouwer, Groningen